Träffa några av oss

Det sägs att det är de små sakerna som gör skillnad. I våras började jag på Ecru Consulting och då företaget då återigen blivit utnämnda som Sveriges bästa arbetsgivare var jag givetvis fylld av förväntan över att få se vad som skiljde detta bolag åt från andra i samma bransch.

Väl på plats insåg jag ganska omgående att medarbetaren är viktig. Det noterades både i tonaliteten i hur kollegorna bemötte vandra och den ärliga viljan att skapa bästa förutsättning för respektive individ. Det kom vänliga och positiva kommentarer på veckobrevsutskicken och vid min anställning inte bara frågade de utan på allvar aktivt arbetade för att få in mig på rätt uppdrag, i rätt bransch och hos rätt kund.

De stimulerar till att lyfta fram och genomföra idéer, söker och sporrar till engagemang i företagets utveckling och har en öppen informations- och beslutsstruktur.

Inledningsvis nämnde jag vad som gör skillnad och Ecru är sprängfyllt av dessa små läckerheter. Min resa med Ecru är nyss påbörjad men tack vare alla de ingredienser som lyfts fram här kan jag nu säga att jag är en glad Ecru:are, de är numera vi.

Tomas Åberg

Jag började på Ecru hösten 2016 och jobbar som IT-arkitekt. Det är en spännande roll där jag jobbar som bryggan mellan IT och verksamhet.

Efter ett antal år i olika linjebefattningar bestämde jag mig för att återgå till konsultrollen. Valet av konsultbolag eller eventuellt starta eget var ett viktigt val där jag till slut föll för Ecru. Det som tilltalade mig var friheten och flexibiliteten som bolaget står för. Jag har full frihet och ansvar att välja alternativt tacka nej till olika uppdrag. Utöver det bestämmer jag själv hur mycket ledighet och semester jag vill ta ut, förutsatt att det funkar med uppdragsgivarna så klart.

Det första intrycket jag fick i mötet med kollegorna var vilken familjär stämning det var och att alla trivs i varandras sällskap och har kul ihop. Jag hade hört talats om det innan jag började men var kanske inte helt övertygad innan jag såg det med egna ögon. Nu, ett flertal månader senare, är det fortfarande samma goda stämning så man kan ganska säkert påstå att det ”sitter i väggarna”.

Jag stänger inte dörren att någon gång i framtiden starta eget men Ecru är det bästa valet för mig just nu, och så länge det funkar så bra som det gör ser jag ingen anledning att byta till något annat. Jag har trivts fantastiskt bra från dag 1 och ser framemot många härliga stunder framöver med Ecru-gänget.

Minh Hoac

Friheten och medarbetarna, de är de största anledningarna till att jag arbetar på Ecru.

Det är nu sex år sen som jag tog steget över till Ecru. Ett steg som jag vågade ta först efter ett par års övertalning. Jag fick en riktig kanonstart i företaget genom att få åka med på konferens redan ett par veckor innan jag började och det välkomnande som jag fick där var helt fantastiskt. Så många härliga människor i ett gäng där alla får vara olika och respekteras för det. Prestigelöshet, värme och gemenskap genomsyrar mina härliga kollegor.

Jag har jobbat med systemutveckling i snart 20 år och tycker fortfarande att det är lika kul med utmanande logiska problem. På Ecru har jag även varit med i arbetet kring medarbetarfrågor och suttit med i styrelsen under några år. Otroligt intressant!

Ecru är väldigt transparent och med den lönemodell som vi har så styr jag till stor del själv över uppdrag, lön, arbetstid, arbetsredskap, semester med mera. En oslagbar frihet! Jag har aldrig ångrat att jag tog steget över…

Annika Eriksson